donderdag 19 januari 2017

Nog geen veilig schaatsplezier dit weekend maar de kansen zijn nog niet verkeken

Afgelopen nacht was de eerste nacht waarin het bijna heel de tijd helder was. De temperatuur daalde tot -5,5°C. Hierdoor kon het ijs verder aangroeien maar nog steeds hebben we slechts 3cm ijsdikte. De weersverwachtingen voor de komende dagen verschuiven echter steeds meer in de goede richting. Volgens de meeste weermodellen zou de zachte, vochtig zeewind met bijhorende bewolking de komende dagen niet meteen tot onze regio kunnen doorstoten. Hoewel het kwik overdag even licht positief wordt, zou het tijdens de nachten vaak helder zijn zodat er toch netto ijs aangroei plaatsvindt.

Het weekend komt waarschijnlijk net te vroeg om op de Bleukensweide veilig te kunnen schaatsen. Het ijs zal dit weekend dan ook niet open gesteld worden. Mogelijk zou het maandag wel nipt kunnen lukken maar dat is nog onzeker. De ontwikkelingen worden in ieder geval op de voet gevolgd in de hoop dat het volgende week eindelijk lukt om een eerste keer te kunnen schaatsen op de Bleukensweide.

Voorspellingsensemble voor het centrum van BelgiĆ«. Vrij grote eensgezindheid tussen de verschillende berekeningen met overdag positieve temperaturen maar 's nachts rond -5°C (Bron: meteoservices.be).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten