donderdag 23 januari 2014

Eerste test geslaagd

De afgelopen dagen is er een eerste test uitgevoerd om de Bleukensweide onder water te zetten. Deze test is goed verlopen en we hebben er veel van geleerd. Intussen heeft men het water terug weg laten lopen om het (pas in de herfst gezaaide) gras niet te veel te belasten. Hoewel de winter op de loer ligt, ziet het er niet naar uit dat die snel in Vlaanderen zal binnenvallen dus dan kan het nieuwe gras maar beter een beetje ademruimte krijgen. Indien het deze winter nog tot een stevige vorstperiode zou komen, kan de Bleukensweide vrij gemakkelijk op tijd onder water gezet worden.

Zoals gezegd, ligt de winter dus nog steeds op de loer (met bijvoorbeeld in Berlijn komend weekend temperaturen tot -10°C) maar een strakke oostenwind ontbreekt om de kou tot hier te krijgen. Na het weekend zou de vorstgrens zelfs weer terug gedrongen worden naar Oost-Europa. Het ziet er wel naar uit dat we tweede helft van volgende week in Vlaanderen misschien een winterprikje krijgen maar echt standvastig winterweer zit nog steeds niet in de verwachtingen.

We blijven hopen dat het weer alsnog omslaat zodat er deze winter nog geschaatst kan worden op de Bleukensweide!


Verwachte temperatuur voor zaterdagochtend volgens de laatste uitdraai van het Amerikaans weermodel. De vorstgrens ligt dan net ten oosten van ons en we zien diepvriestemperaturen in Oost-Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten